torsdag 28 mars 2013

Några väl valda ord om ägg

Jag är en väldig periodare i mitt äggätande. Bör tilläggas att jag då företrädesvis syftar på ägget i sin kokta form (ägg som är iblandade i andra grejer mölar jag ohämmat i mig). Just nu råkar jag passande nog inför påsk alltså vara "på" men annars tycker jag mest att ägg ger en direktsignal till illamående-nerven. Hur som helst, det konstiga är att jag gillar kokt ägg enbart när det teamar upp med kaviar och vice versa kaviar slinker alltså endast ner i samband med äggätande. I samma veva kan jag delge en iakttagelse av denna fantastiska encelliga organism som jag har gjort, nämligen att den har förmågan att laga sig självt efter att ha spruckit vid kokning! Ni kan ju testa själva nu under årets äggahögtid. Jag har alltså vid upprepade tillfällen noterat att ägg som haft sprickor under själva kokningen (i alla fall om det inte har spruckit så mycket) har "läkt" eller liksom lagat sig själva när de sedan har kallnat. Äggets svar på läkkött kanske?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar