tisdag 30 april 2013

Inför Valborg – vilken röra!

En gång i höstas när jag var på en fest bjöds det på jag en röra/dipp som jag i alla fall då, efter att både en och två "kalla bägare" passerat mitt system, tyckte var extraordinärt god. Det var en sån där gegga vars ingredienser var är helt omöjliga att placera (syrlig, salt och lite ost-seg) och jag bad därför i sann 40-talistanda om receptet. Nu har det här receptet legat på vänt i min "inkorg" för facebookmejl i ett halvår och det är således på tiden att väcka liv i detta matminne. Det är dock inte helt utan farhågor och katastroftankar om att anrättningen inte ska trigga mina smaklökar på samma sätt som sist, men det är ju en risk man får ta. Nu står röran på vänt i kylskåpet, redo att tjoffas in i ugnen imorrn för slutgiltig finish i form av värme.















Så här gör man – mixa ihop:
2 burkar kronärtskockshjärtan
2 rivna vitlöksklyftor
1,5 dl riven parmesan
1 mozzarella
0,5 dl majonäs
1 tsk vinäger
lite chili
salt

Klafsa ner det hela i en ungsäker form och ställ in i ugnen på 200 grader, ungefär 5-10 minuter (tills det blir lite gyllene på ytan och osten börjar smälta). Sen är det bara att gå loss med nachos eller vitt bröd.

3 kommentarer:

  1. Jorå, det gick bra! Den blev faktiskt något av en succé och väldigt poppis på Valborgspartyt. Däremot minns jag den som mer ostig och seg liksom, så man kanske helt enkelt ska toppa med lite mozzarella på slutet (som då alltså smälter i ugnen).

    SvaraRadera
  2. Ja, eller lite starkare ost? Parmesan igen kanske?

    SvaraRadera