onsdag 30 januari 2013

Wokad marinerad tofu

Tofu igen! Snabb god rätt som jag "jazzade" fram utifrån grejer som fanns i kylen. Jag brukar laga lite extra av sånt som tar lite tid att laga, typ ris - sen är det bara att steka på, en eller två dagar senare, i ett annat "sammanhang". I förrgår gjorde jag grunden till denna maträtt, panerad tofu. Man kan säga att den anrättningen är den här anrättningens moder - de ser ju också typ exakt likadana ut...

















Ingredienser, 1 portion
:
100 gram tofu som har marinerat i krossad vitlöksk, soya, socker, chili och vinäger
15 stycken färska haricovert skurna i två delar
10 plommontomater skurna i halvor
1 limeklyfta
rostade jordnötter
koriander

Så här går man tillväga:

Stek det kokta riset i lite olja (eller koka nytt om det inte finns färdigkokt i kylen) och lägg upp på tallrik, exempelvis den man ska äta från. Stek haricoverten (eller vad det nu heter i pluralis) i förslagsvis samma stekpanna på hög värme, ha i tofun skuren i tärningar och sen tomaterna. Häll på lite extra soya och pressa över lime. Lägg upp på tallriken med riset och ha på jordnötter och koriander.

Eftersom den här tofun legat och gosat till sig i marinad blir den faktiskt väldigt smakrik och köttig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar