tisdag 5 februari 2013

Besök på Noma















Den här anrättningen åt jag på Noma förra veckan, nä jag bara skoja. Jag vet inte riktigt hur och varför det blev så här strikt men det kändes liksom lite nice och helt rätt att vara lite anal/pedantisk/fascistisk "i köket" helt plötsligt.

Bilden föreställer alltså prydligt skurna tärningar av tofu som jag sedan mölade i mig ackompanjerade av linsgryta.

Ingredienser:
hård tofu
1 krossad vitlöksklyfta
olivolja
salt
pyttelite soya

Okej, den här avancerade maträtten gör man på följande sätt: klafsa ihop olja, vitlök och salt och blanda runt. Lägg ner tofun (skuren i bitar) och blanda runt ännu mer. Lägg på prydliga rader i stekpannan och stek på hög värme tills det hela blir lite gyllene. Häll på soyan och ät med något annat! Tror att exempelvis wokade grönsaker är ett bättre alternativ än "Indieninspirerad" linsgryta.

2 kommentarer:

  1. Fanny, din tofu-galning! Du såg väl det här när det gick? http://www.svt.se/kinas-mat/pepparbondens-mapo-tofu

    SvaraRadera
  2. Givetvis! Det var nog det som väckte min tofuentusiasm!

    SvaraRadera