Idag vidareutvecklade jag konceptet sallad, eller kanske snarare – jag vidgade min salladsrepertoar. Tidigare har jag i olika perioder varit inne på både halloumisallad och baconsallad, bägge är liksom denna anrättning lite sådär ljumna, men idag blev det alltså KORVSALLAD! Ni hör ju själva hur gott och samtidigt fräscht det låter.
Ingredienser, 2 portioner:
olivolja
1 "stånd" broccoli
2 små korvar, i mitt fall salsiccia från "Delizie" (som är ganska god)
1 röd paprika skuren i bitar
en näve frysta edamamebönor
en skvätt citronsaft
torkad timjan
salt och peppar
körsbärstomater
1 avokado
lite bladsallad
Stek broccoli, paprika och korv skuren i slantar på ganska hög värme. Stäng av plattan och ha i bönorna, pressa över citron och tussa över lite timjan. Salta och peppra. Medan detta svalnar något blandar man salladsblad, avokado och tomater, häll på lite olivolja och kanske lite vinäger och blanda lite till. Sedan är det bara att sleva upp på tallrikar eller om man vill blanda "korvsteket" med salladen i en skål. Men risken är nog att salladen blir lite slak på grund av värmen. Jag åt med knäckebröd som tillbehör, mest för att det var det ända som fanns till hands. Men något mer karismatiskt bröd hade nog varit att föredra. Hur som helst – gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar