Ibland är man ju sugen på något lite fräscht, typ sallad. Men det är
ju alltid viktigt, eller i alla fall "viktigt", att ha i något med
mycket proteiner så att man inte blir hungrig igen en halvtimme efter
att man har slafsat i sig sin sallad. Ost och bönor är ju en bra källa
till matighet om man inte vill äta kött eller fisk. Just edamame (gröna
sojabönor som finns i frysdisken) har en annan "fräschör" än kikärtor
och sånt på burk (även om det ju också kan vara gott). I det här fallet
fick "inspiration och känsla fritt spelrum" och det blev faktiskt
otippat gott! Lite som en blandning mellan sallad och gryta. Gott att
äta med bröd av typen "libabröd" (platt stort pitabröd).
Ingredienser, 2 portioner
olivolja
1 röd paprika
1 halv röd lök
1 vitlöksklyfta
en "näve" edamamebönor
ett halvt paket salladsärtor
10 körsbärstomater
1 avokado
en halv fårost
en skvätt citron
dill
salt och peppar
Strimla
paprikan och stek på hög värme i olja, tills den nästan blir lite svart
(men bara lite). Sänk värmen och ha i lök skuren i tunna strimmor och
en krossad vitlöksklyfta som får ligga och bara smaka av sig och som man
sen gör bäst i att plocka upp innan man äter. Ha i bönorna och tomater
delade på mitten. Sen är det bara att smula i fårost och avokado i lagom
stora bitar, pressa över citron och strö över lite dill. Salta och
peppra, sen är det klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar