lördag 23 februari 2013

Varm "sallad" med edamame, fårost och dill

Ibland är man ju sugen på något lite fräscht, typ sallad. Men det är ju alltid viktigt, eller i alla fall "viktigt", att ha i något med mycket proteiner så att man inte blir hungrig igen en halvtimme efter att man har slafsat i sig sin sallad. Ost och bönor är ju en bra källa till matighet om man inte vill äta kött eller fisk. Just edamame (gröna sojabönor som finns i frysdisken) har en annan "fräschör" än kikärtor och sånt på burk (även om det ju också kan vara gott). I det här fallet fick "inspiration och känsla fritt spelrum" och det blev faktiskt otippat gott! Lite som en blandning mellan sallad och gryta. Gott att äta med bröd av typen "libabröd" (platt stort pitabröd).















Ingredienser, 2 portioner

olivolja
1 röd paprika
1 halv röd lök
1 vitlöksklyfta
en "näve" edamamebönor
ett halvt paket salladsärtor
10 körsbärstomater
1 avokado
en halv fårost
en skvätt citron
dill
salt och peppar

Strimla paprikan och stek på hög värme i olja, tills den nästan blir lite svart (men bara lite). Sänk värmen och ha i lök skuren i tunna strimmor och en krossad vitlöksklyfta som får ligga och bara smaka av sig och som man sen gör bäst i att plocka upp innan man äter. Ha i bönorna och tomater delade på mitten. Sen är det bara att smula i fårost och avokado i lagom stora bitar, pressa över citron och strö över lite dill. Salta och peppra, sen är det klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar