onsdag 20 februari 2013

Väldigt snabb tonfiskpasta

Nu ska man ju inte äta tonfisk eftersom det är det kanske mest oetiska och värsta livsmedlet ur alla synpunkter - "ondskans konserv" liksom. Men om det hade varit okej att äta denna fisk hade man kunnat laga denna  snabba och faktiskt otippat goda maträtt.















Ingredienser, 1 portion:

lagom mängd pasta, exempelvis farfalle
lite skivad rödlök
1 tsk äppelcidervinäger och/eller lite citron
körsbärstomater delade på mitten
salladsärtor
1 liten liten burk tonfisk
pyttelite socker
lite chili
riven ost

Koka pastan och häll av när den är väldigt al dente. Låt rödlöken svettas i lite olja i förslgagsvis kastrullen du kokade pastan i. Häll i tomaterna, vinägern, sockret och de strimlade salladsärtorna och låt svettas ihop en liten stund. Blanda ner pastan och gojsa runt en liten stund. Salta, smula över chili, häll på citron och riv över ost. Sen är det klart! Om det hade varit okej att äta tonfisk hade det alltså då varit dags att äta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar