måndag 11 februari 2013

Kantininspirerad fiskgryta

Färgglatt och festligt så här på måndagen, men ändå med en läcker kantintouch. Var kommer då kantinkänslan in i bilden, undrar ni. Är det de krispiga salladsärtorna? De sötsyrliga körsbärstomaterna? Nä - det är den vita lite odefinierade och slabbiga såsen, svarar jag. Jag kan bli väldigt sugen på på storköksmat men eftersom jag bara har ett vanligt/litet "hushållskök" till mitt förfogande gäller det att göra det bästa av situationen.















Ingredienser, tre portioner:

lite olivolja
1 purjolök
1 "stånd" broccoli
1 vitlöksklyfta
1 burk crème fraiche
citronskal från en citron plus lite citronsaft
en skvätt mjölk eller vatten
1 fiskbuljongtärning
350 gram torsk (eller annan fisk, torsk ska man väl egentligen inte köpa, men nu blev det så ändå på grund av förmånligt pris)
ca 10 körsbärstomater
lite salladsärtor

Sen:
Skiva purjon och låt den "svettas" i lite olivolja på lagom värme i stekpanna. I med broccoli (skuren i bitar) och hackad vitlök. Häll på
crème fraiche, mjölk/vatten, buljongtärning och citronskal och låt det bubbla ihop på ganska låg värme. Skär fisken i lagom stora bitar och lägg ner i såsen tills den är genomkokt. Häll i tomaterna, salladsärtorna, pressa över citron och salta och peppra. Ät med till exempel "vanligt" ris, för att förstärka kantinkänslan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar