måndag 1 april 2013
Oj vilken härlig livsstilsrätt – böcklingsallad med äpple
Det här är en lite småfestlig enkel anrättning som pappa brukade göra förut. Om man hade haft en (ett?) moodboard i detta sammanhang hade man företrädesvis satt upp krispiga bilder på skärgårdskobbar/västkustklippor, kluckande hav, glada fiskmåsar samt något vårigt, exempelvis krokusknoppar i motljus.
Så här går man tillväga: rensa lite rökt böckling (i detta fall två stycken), och lägg upp på ett fat. Eftersom böcklingen har så små irriterande ben som är svåra att få bort får man liksom bara finna sig att lite ben "ingår i paketet". Strössla sedan över lite hackat äpple, rödlök och kapris. Ringla över lite olja och lite vinäger eller citronjuice och avsluta med några tussar dill, salt och peppar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar