torsdag 23 maj 2013

Ett litet slag för dill i nya sammanhang

Dille på dill hade ju varit en passande rubrik, men jag bara pallade inte... Hur som helst jag vill bara så här på tal om ingenting slå ett litet slag för dill, som är en riktig bubblare när det kommer till "kryddgrönt" i min matlagning. Utöver att ha dill i sånt som kan kategoriseras som "traditionell svensk dillmat" (alltså sill, potatis, kräftor och gravad lax etc.) är det ju väldigt gott (och kanske underskattat, i alla fall här i Sverige) även i andra sammanhang, typ "medelhavsmat". Jag måste alltså krypa till korset och erkänna att jag är ganska sen på dill-bollen, det har tagit mig många herrans år att släppa min endimensionella syn på dill som enkom en svensk husman-smak. Men dill är ju exempelvis ypperligt i en "fräsch sallad" med fårost eller i yoghurtsås (ihop med mynta) eller i vad som helst egentligen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar