torsdag 23 maj 2013
Ett litet slag för dill i nya sammanhang
Dille på dill hade ju varit en passande rubrik, men jag bara pallade inte... Hur som helst – jag vill bara så här på tal om ingenting slå ett litet slag för dill, som är en riktig bubblare när det kommer till "kryddgrönt" i min matlagning. Utöver att ha dill i sånt som kan kategoriseras som "traditionell svensk dillmat" (alltså sill, potatis, kräftor och gravad lax etc.) är det ju väldigt gott (och kanske underskattat, i alla fall här i Sverige) även i andra sammanhang, typ "medelhavsmat". Jag måste alltså krypa till korset och erkänna att jag är ganska sen på dill-bollen, det har tagit mig många herrans år att släppa min endimensionella syn på dill som enkom en svensk husman-smak. Men dill är ju exempelvis ypperligt i en "fräsch sallad" med fårost eller i yoghurtsås (ihop med mynta) eller i vad som helst egentligen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar