Idag har jag gjort en laddning gnudi som nu ligger begravd under ett tjockt täcke durumvetemjöl och vilar sig över natten. Gnudi är en slags oststinn latmanna-version av fylld pasta. Latmanna-version för att man inte behöver hålla på och deala med pastadeg hit och dit utan man lägger helt sonika ner små bollar gjorda av ost (ricotta, riven vällagrad prästost och parmesan använde jag, tror att det kan vara bra att kläcka ner ett ägg också, men det gjorde inte jag) i en skål med durumvete. Sen är det bara att hälla på ytterligare mjöl så att bollarna täcks för att placera skålen i kylskåpet i ett dygn. Poängen är då att mjölet helt på eget bevåg (och med lite hjälp av vätskan från ricottan, antar jag) ska bilda ett slags tunt pastaskal. Sedan kokar man dem och äter med exempelvis brynt smör.
Det hela känns ju helmysko och jag har ingen som helst aning om huruvida resultatet kommer att bli bra/gott eller helt förskräckligt (har aldrig smakat så jag har därför inte någon som helst uppfattning om vad det är man ska eftersträva i smak- och konsistensväg). Hur som helst ser jag mycket fram emot att plundra den här ostbolls-massgraven imorrn.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar