torsdag 21 mars 2013

Kaffe og kage og nogle praktiske informationer

Okej, klockan slår tre på eftermiddagen och du börjar bli sugen på något. Vad är du sugen på? Kaffe va, men något mer? Du vill ha något sött till kaffet! Du vill givetvis ha kaffe og kage! Jag gjorde dessa havrekakor förra veckan. Inspirationen kom delvis från några som Jenny hade bakat och delvis från de där kakorna som finns i kakhyllan i vilken sketen butik som helst och som ska vara lite sådär rustika och genuina och som har så fula och pinsamma namn att jag vägrar att ta dem i min mun. Hur som helst tycker jag att de där köpekakorna är goda men dessa som jag bakade blev självklart godare. Eftersom jag inte måttade ingredienserna (och receptet kanske därför är åt helvete) får man dock ha överseende om de blir äckliga.















Till 12 ganska stora kakor behövs:

125 gram smält smör
2 dl havregryn
1 dl dinkelflingor
1,5 dl socker
0,5 dl torkade tranbär
50 g hackad mörk choklad
1 ägg
en nypa salt

Sätt ugnen på 200 grader och blanda alla ingredienser i sen bunke. Klafsa ut på en plåt beklädd med bakplåtspapper och grädda i cirka 12 minuter, tills de blir gyllene och krispiga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar